نحوه تمیز کردن انواع مبل در خانه + بهترین راهکارها

نحوه تمیز کردن انواع مبل در خانه + راهکارها
فهرست مطالب

اگر به دنبال تمیز کردن مبل در خانه هستید، باید بدانید که روش‌های گوناگونی برای این کار وجود دارد. این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار بوده و می‌تواند ظاهر منزل شما را تحت تاثیر قرار دهد. در صورتی‌ که به این امر توجه نکنید، مهمانان شما احساس بدی به هنگام نشستن بر روی مبلمان کثیف خواهند داشت. ترفندهای مختلفی نیز برای تمیز کردن انواع مبل کلاسیک، فرانسوی و … وجود دارد. برای فراگیری راهکارها و نکات این امر می‌توانید تا انتهای مطلب همراه ما بمانید. در ادامه می‌خواهیم قدم‌ به‌ قدم این فرایند را بررسی کرده و ببینیم که هر مبلی به چه روشی برای شستشو و تمیز کردن نیاز دارد.

آیا می‌توان مبلمان را در خانه تمیز کرد؟

آیا می‌توان مبلمان را در خانه تمیز کرد؟

سوال بسیار مهمی که در همین ابتدا پیش می‌آید، این است که آیا امکان تمیز کردن مبلمان در خانه وجود دارد؟ در پاسخ باید گفت که بله. شما می‌توانید بسیاری از مبل‌ها را در خانه خود بدون استفاده از تجهیزات خاصی تمیز کنید. البته باید توجه داشته باشید که برخی نکات را از یاد نبرید. این موارد از آسیب رسیدن به مبل جلوگیری می‌کنند. به طور مثال، کمک‌گرفتن از برس نرم، موجب تمیز شدن کامل پارچه و عدم آسیب به بافت آن می‌شود.

وسایل موردنیاز جهت تمیز کردن مبلمان در خانه

وسایل موردنیاز جهت تمیز کردن مبلمان در خانه

شاید با خودتان فکر کنید که به چه لوازمی برای تمیز کردن مبل در خانه نیاز داریم؟ باید گفت که این فرایند نیازمند ابزارها و شوینده‌های مخصوصی است که کار شما را راحت‌تر می‌کنند. بهتر است قبل از هر کاری آن‌ها را آماده کنید تا هنگام شستشوی مبل با چالشی مواجه نشوید. از مهم‌ترین این وسایل باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • برس تمیزکننده مبل
  • شامپوی مبل
  • شامپو فرش
  • پرزگیر
  • جاروبرقی
  • دستمال خشک
  • دستمال مرطوبت
  • اسپری براق‌کننده سطوح چوبی
  • مایع شیشه‌شور

معنای برچسب روکش مبل برای تمیز کردن

قبل از این که فرایند تمیز کردن انواع مبل را آغاز کنید، باید بدانید که برچسب روکش انواع مبلی که در خانه خود دارید، اعم از مبل فرانسوی تا مبل سلطنتی چه معنایی می‌دهد؟ هر کدام از مدل‌های این محصول دارای پارچه‌های متفاوتی هستند. برچسبی که روی آن‌ها نصب شده نیز نشان‌دهنده اطلاعات مهمی برای تمیز کردن مبل است. هر کدام از حروف به‌ کار رفته در این لیبل را در بخش زیر توضیح می‌دهیم.

W (استفاده از آب)

اولین لیبلی که باید در رابطه‌ با این موضوع بیان کنیم، حرف W را شامل می‌شود. وجود این حرف نشان‌دهنده این است که برای تمیز کردن مبل مدنظر، باید فقط از آب کمک بگیرید. همچنین استفاده از دستمال میکروفایبر نیز می‌تواند در این امر به شما کمک کند.

S (استفاده از ماده‌ حلال)

در صورتی‌ که هنگام تمیز کردن انواع مبل به حرف S روی لیبل برخوردید، باید بدانید که استفاده از آب برای پاکسازی این دسته از مبل‌ها با این حرف لیبل ممنوع است. در عوض می‌توانید از شوینده‌هایی که دارای مواد حلال و ضدلک هستند، برای شستن این مبلمان استفاده کنید.

WS (استفاده از آب و ماده‌ حلال)

اگر مبل شما دارای لیبل WS است، نیازی نیست نگران ماندن لکه روی آن باشید. می‌توانید بسته به شرایط از شوینده‌های حلال یا آب کمک بگیرید.

X (غیر قابل شستشو)

قبل از تمیز کردن مبل در خانه باید به وجود حرف X روی آن دقت کنید. در صورتی‌ که چنین لیبلی روی آن نصب شده بود، نباید از مواد شوینده یا حتی آب برای پاکسازی محصول استفاده کنید. در واقع تنها این اجازه را دارید تا به کمک جاروبرقی، گردوغبار آن را از بین ببرید.

D (پاکسازی فقط در خشک‌شویی)

حرف D نمایانگر حساس‌ بودن جنس محصول است. در چنین شرایطی باید برای تمیز کردن انواع مبل، از خشک‌شویی‌ها کمک بگیرید. در این مراکز با استفاده از مواد و دستگاه‌های مخصوص، مبلمان را تمیز می‌کنند. خشک‌شویی‌ها تمام لکه‌ها را به طور کامل ازبین‌ برده و آسیبی به الیاف پارچه آن وارد نمی‌کنند.

مراحل تمیز کردن مبلمان در خانه

مراحل تمیز کردن مبلمان در خانه

برای تمیز کردن مبل در منزل، باید مراحل مهمی را طی کنید. در واقع انجام‌ دادن قدم‌ به‌ قدم این موارد، می‌تواند باعث پاکیزه‌تر شدن روکش و قسمت‌های مختلف مبلمان شما شود. این بخش را به بررسی این مراحل اختصاص می‌دهیم تا راحت‌تر این وسیله کاربردی را تمیز کنید.

1.کشیدن جاروبرقی

اولین قدمی که باید برای تمیز کردن مبل در خانه بردارید، استفاده از جاروبرقی است. برای این کار ابتدا بالشتک‌ها و کوسن‌ها را کنار گذاشته و با کمک این دستگاه هر گرد و غباری را که وجود دارد، جمع‌آوری کنید. این مرحله بسیار مهم است.

برای تمیز کردن موی حیوانات خانگی، خرده‌های غذا، آشغال‌های کوچک و … باید از جاروبرقی کمک بگیرید. توجه داشته باشید که تمام گوشه‌ها و نقاطی که دسترسی به آن‌ها سخت است نیز به‌ راحتی با سری باریک جاروبرقی تمیز کنید. این‌گونه مبل شما بسیار پاکیزه خواهد شد.

2.تمیز کردن بخش‌های فلزی و چوبی بدنه مبل

در مرحله بعدی از تمیز کردن مبل در منزل، باید به پاکسازی بخش‌های فلزی و چوبی بدنه مبلمان بپردازید. مدل‌های مختلف مبلمان ممکن است از اجزای گوناگونی تشکیل شوند؛ چوب و فلزی که در آن‌ها به کار می‌روند نیز به‌ شدت لکه‌پذیر هستند. در صورتی‌ که آن‌ها را تمیز نکنید، ظاهر این وسیله پاکیزه نخواهد بود. به همین خاطر، باید با استفاده از یک دستمال مرطوب و شیشه‌شور، لکه‌های آن‌ها را از بین ببرید. برخی مواد شوینده سطوح چوبی نیز می‌توانند برای تمیز کردن پایه‌ها و دسته‌های مبل کاربردی باشند.

3.تمیز کردن کوسن‌ها

آخرین قدیمی که باید برای تمیز کردن انواع مبل بردارید، پاکسازی کوسن‌های آن است. در صورتی‌ که از مبلمان راحتی در خانه خود بهره می‌برید، قطعا تعدادی از این بالشت‌های کوچک در این وسیله به کار رفته‌اند. به دلیل جابه‌جایی و دست‌ به‌ دست شدن زیاد کوسن، این احتمال وجود دارد که پارچه آن به‌ شدت کثیف شده باشد.

برخی از مدل‌های کوسن مبل دارای زیپ بوده و می‌توانید روکش را جدا کنید. در این صورت بهتر است آن را به درون ماشین لباسشویی بیندازید تا به طور کامل تمیز شود. اگر هم پارچه به کوسن دوخته شده بود، می‌توانید با شوینده‌های مختلف لکه و کثیفی‌های روی آن را از بین ببرید.

بهترین راهکارهای خانگی تمیز کردن مبلمان

بهترین راهکارهای خانگی تمیز کردن مبلمان

چالشی که بسیاری از افراد هنگام تمیز کردن مبل در خانه به آن برمی‌خورند، پاک‌کردن لکه‌هایی است که روی مبلمان به وجود می‌آیند. برای این کار می‌توانید از مواد مختلفی که در خانه دارید برای تمیز کردن مبلمانتان استفاده نمایید.

  • محلول آب و صابون: اگر مبلی با روکش پارچه‌ای که دارید و اخیرا لک شده است، می‌توانید یک محلول آب و صابون تهیه نمایید و یک پارچه نرم را آغشته به این محلول نمایید و بر روی مبل خود به آرامی بکشید.
  • مخلوط سرکه و جوش شیرین: مقداری سرکه سفید که در خانه خود دارید را درون ظرفی ریخته و جوش شیرین را با آن مخلوط کنید. اکنون یک محلول تمیزکننده فوق‌العاده برای لکه‌های مبل خود فراهم کرده‌اید.
  • مخلوط آب و شامپو: به مقدار خیلی کم از شامپو را در آب مخلوط کنید تا کف ملایمی بدست بیاید، سپس با یک برس مخصوص مبل بر روی پارچه‌های مبلمان خود بکشید تا لکه‌های آن از بین برود.

هر چند وقت یکبار مبل را تمیز کنیم؟

سوال بسیار مهمی که در رابطه‌ با تمیز کردن مبل در منزل وجود دارد، این است که هر چند وقت یک‌ بار باید این کار را انجام دهیم؟ این موضوع به خودتان بستگی دارد. هر چه بیشتر از مبلمان استفاده کنید، باید در بازه‌های کوتاه‌تری آن را بشویید.

همچنین اگر صاحب فرزند خردسال هستید، بهتر است پاکسازی لکه‌های مبل را به‌ صورت ماهانه انجام دهید. به‌ طور کلی، پیشنهاد می‌شود که هر 3 الی 6 ماه یک بار نسبت به تمیز کردن انواع مبل اقدام کنید. این‌گونه علاوه بر حفظ زیبایی، نیازی نیست نگران آسیب شوینده‌ها به پارچه مبلمان باشید.

جمع‌بندی

برای تمیز کردن مبل در خانه باید به موارد مختلفی توجه داشته باشید؛ از به‌کارگیری شوینده‌های مناسب گرفته تا توجه به برچسب نوع شستشوی پارچه. در این مطلب نکات مهمی را که برای تمیز کردن انواع مبل وجود دارد، بررسی کردیم. همچنین ترفندهایی را برای پارچه‌های چرمی گفتیم تا از آسیب‌دیدن آن‌ها جلوگیری کنید. تنها موضوعی که نباید از یاد ببرید، تمیز کردن این وسیله در بازه‌های 3 الی 6 ماهه است.

سؤالات متداول

چگونه مبل‌های روکش ابریشمی را تمیز کنیم؟

تمیز کردن مبل‌هایی که از روکش ابریشمی بهره می‌برند، باید به کمک مواد شوینده ملایم انجام شود. همچنین می‌توانید برای خشک‌شدن سریع آن ها از یک سشوار کمک بگیرید. برای پاک‌کردن لکه‌ها نیز سرکه سفید کاربردی است.

برای تمیز کردن لکه‌های مبل روکش مخمل چه‌کار کنیم؟

استفاده از مایع ظرف‌شویی می‌تواند به شما در از بین‌ بردن لکه‌های مبل مخمل کمک کند. بهتر است این ماده را روی آن اسپری کرده و به کمک یک دستمال مرطوب لکه را بشویید.

آیا بخارشویی برای تمیز کردن مبل موثر است؟

بله. دستگاه بخارشوی این قابلیت را دارد تا انواع لکه‌ها را در کمترین زمان ممکن از بین ببرد. همچنین آسیبی به جنس پارچه وارد نمی‌کند. می‌توانید برای پاکسازی انواع مبل‌های پارچه‌ای یا چرمی از این دستگاه کمک بگیرید.

تثبیت‌کننده رنگ مبل چیست؟

این ماده باعث می‌شود تا هنگام تمیز کردن مبلمان، رنگ پارچه آن‌ها از بین نرود.

چگونه لکه خون را از روی مبل پاک کنیم؟

برای پاکسازی لکه خون باید ابتدا مقداری نشاسته را درون آب مخلوط کرده و پس از به‌ دست‌ آمدن یک خمیر، آن را روی قسمت کثیف شده بگذارید. پس از خشک‌ شدن خمیر، باید آن را تراشیده و با کمک برس، پارچه مبلرا تمیز کنید.

بهترین ترفند برای تمیز کردن مبلمان چرمی چیست؟

تمیز کردن انواع مبل چرم، نیازمند رعایت‌ کردن نکات مختلفی است. این متریال در برابر برخی مواد شوینده حساس بوده و در صورتی‌ که به‌ درستی از آن نگهداری نکنید، ممکن است آسیب‌هایی به آن وارد شوند. پیشنهاد می‌کنیم برای تمیز کردن مبل چرمی از دستمال میکروفایبر و آب کمک بگیرید. همچنین به‌ کار بردن سرکه نیز می‌تواند چرک‌های روی آن را از بین ببرد. در انتها نیز سعی کنید تا از مایع نرم‌کننده مناسب مبل چرم کمک بگیرید؛ این‌گونه هیچ ترکی روی سطح آن ایجاد نمی‌شود.

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.